WIEWERET: welke groep wint carnaval 2022?

Carnavalsradio Oilsjt Mjoezik en WieWerEt organiseren een dartswedstrijd voor alle Aalsterse carnavalsgroepen.
Het annuleren van het grote volksfeest is nu al voor het tweede jaar op rij een uitdaging voor de carnavalsradio Oilsjt Mjoezik. Naast de verschillende programma's met eigen uitgewerkte items is nu er nu ook de challenge voor de carnavalsgroepen.

Gezien er weer geen stoet door de straten van Aalst kan trekken wordt er op een andere manier een wedstrijd georganiseerd tussen de groepen om zich toch nog eens "te Smoiten". Onder leiding van ex-Prinsen Peter Vereecken en Pascal Solemé en in samenwerking met WieWerEt wordt een dartstoernooi georganiseerd.

Alle Carnavalgroepen kunnen zich hiervoor inschrijven met maximaal twee spelers en één reserve. De winnende carnavalsgroep in elke categorie krijgt een geldsom van 250 euro. De verliezende finalist 125 euro. 

Er zal worden gespeeld in de Pieter van Aelst galerij, de grote finale vindt plaats in Darts- en Eetcafé De Kat op het Vredeplein en zal onder andere ook via de website live te volgen zijn. Voor de gelegenheid werden eveneens unieke "Oilsjt Mjoezik Dartsflights" ontworpen.

"Het concept is natuurlijk gebaseerd op de populariteit van deze sport maar het is ook een andere manier om plezier te beleven, het publiek te amuseren, kortom een beetje carnaval te vieren", legt Bart Van den Borre uit. "Ieder jaar lanceren we wel enkele originele concepten, dat is het werk van een hele toffe ploeg. Je iedere keer weer verfijnen, da's de spirit. Ons digitaal project loopt ook bijzonder goed.
De samenwerking met de vrienden van DRA is een zegen. Het kan carnaval alleen maar ten goede komen".

Maar nu eerst de oproepen aan de carnavalsgroepen. 

Asmen ons na allemool insj smoiten ver ongeloeifeleke proizen, iedere categorie smattj, geloeifet of ni  250 euroloekes per winnoor van de categorie. Smatje geni, genetj ge ni is de leuze van Peter Vereecken. Getj er veel die makander boiten smoiten,  mor ier moeie der makender oit smoiten. En wie dater t'leste oeverbloift in elke categorie wintj 250 Euroloekes. Doe mee en smatj eir poilen in de roeis is de oproep van Pascal Solemé.

Inschroiven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tot en met 28 Janewore. 

Oilsjt Mjoezik is onder andere 24/24 te beluisteren via onze app, Oilsjtmjoezik.be en alle digitale radiotoestellen.

 

KBA deelt prijzen uit!

AALST - Het Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender beloonde vrijdagavond (10 december 2021) de winnaars van ‘De Groeite Prois KBA’ 2020 en 2021 in hun lokaal café De Belskes. De prijsuitreiking was er één zonder veel toeters en bellen, maar was daarom niet minder geslaagd.

Het KBA reikt elk jaar ‘De Groeite Prois KBA’ uit aan de drie beste carnavalsgroepen uit de stoet. Daarbij kiest de jury steeds de beste officiële groep, de beste losse groep en de groep met het beste politiek incorrecte thema. In 2020 waren Beschomt (Het Oilsjters Zangpalois), De Pampelotten (Keninklekke Bastordkoekskes) en De Kalisjekloesjers (De Klaugmieren) de laureaten, maar door de coronamaatregelen moest de voorziene prijsuitreiking toen worden uitgesteld. Meer dan 20 maanden na de bekendmaking van de winnaars, ontvingen ze nu hun geldprijs van 500 euro en een fotokader.

Ook de winnaars van ‘De Groeite Prois KBA’ 2021 kregen vrijdag hun prijs van KBA-voorzitter Michel Van Brempt. Door het ontbreken van een stoet, besliste het KBA om in 2021 de mooist versierde gevels en ramen te belonen. Jurylid Enrico Le Clair koos daarbij café Den Heiligen Gheest, Evelien Roelandt, Lukas Van Orshoven, Michael Van Nieuwenberg en Stephanie De Buck als overwinnaars. Het KBA voegde daar met Peter Van de Maele nog een zesde winnaar aan toe. Elk kregen ze 100 euro en een fotokadertje.

Het KBA had een volledig scenario klaar voor hun prijsuitreiking, met verschillende optredens en gasten, maar door de nieuwe coronamaatregelen moesten de plannen gewijzigd worden. Het werd een bescheiden prijsuitreiking, waarbij enkel de winnaars aanwezig waren, geheel conform de geldende maatregelen. Desondanks werd het toch een gezellige en geslaagde avond. 

Na de prijsuitreiking kondigde het KBA aan dat ze hun wedstrijd voor de meest carnavalesk versierde gevels en ramen sowieso zullen blijven organiseren, naast de prijzen die ze jaarlijks uitdelen aan de 3 beste groepen in de stoet. 

Nieuw logo Oilsjt.be

Luister HIER naar de webradio en bekijk de laatste nieuwe video's hier...
Zie linker balk iets lager Logo 'Oilsjtmjoezik' voor nieuwe webradio.

Reportage Carnaval in beeld 2020-2021

Reportage Carnaval in beeld 2020-2021
Interview met Alex De Kegel en Paul Van Impe.


Het boek is verkrijgbaar bij:

Halle 13,
De Kat (de vroegere bowling), Vredeplein,
Carnavalsartikelen Liebaut, Koolstraat
Kapsalon Werner Kinoo, Koolstraat
AD Delhaize Gentsesteenweg
via de website www.graphicconsult.be


Mis deze speciale uitgave niet, beperkte oplage !

De popverbranding Oilsjt Carnaval 2021

POEPVERBRANDINK!

🔥 Kom naar de virtuele grote markt op www.Oilsjtcarnaval.online🔥
Op carnavalsdinsdag van 20u tot 22u kan je op Oilsjt Mjoezik de enige echte popverbranding van 2021 volgen van AKV De Zwisjelmoizen!
Organiseer ook jij een mini-popverbranding in je tuin, post dan je filmpje bij de 'opmerkingen' en dan streamen we het in de live-uitzending 🔥 

De Groeite Prois KBA – De Schoeinsjte Fasade - De winnaars

Ook dit jaar organiseerden de makers van de aftelkalender naar Vastenavond hun ‘Groeite Prois KBA’. In tegenstelling tot vorige jaren werden er deze keer geen carnavalsgroepen beoordeeld, maar gevels en straatramen.
Toen het KBA in december hun nieuwe aftelkalender lanceerde, had men geen te hoge verwachtingen. Uit de kosten raken was het hoofddoel, want niemand kon voorspellen of een aftelkalender zonder carnavalsfeest wel zou aanslaan. Ondertussen maakte het KBA de balans op en de verkoopcijfers lijken beter mee te vallen dan gedacht. Hierdoor werd in 2021 toch een ‘Groeite Prois KBA’ georganiseerd.

Omdat er door de annulering van de carnavalsfeesten geen groepen te beoordelen zijn, moet het KBA het noodgedwongen over een andere boeg gooien. De voorbije dagen versierden enkele handelszaken en Aalstenaars hun gevels op eigen initiatief en dat bracht het KBA op ideeën. Door 500 euro aan prijzengeld weg te geven wilden ze op deze manier meer Aalstenaars aanmoedigen om carnaval zichtbaar te maken in het straatbeeld.

Het KBA maakte maandagmiddag de winnaars van hun gevelwedstrijd bekend. Met de opbrengst van de aftelkalender naar Vastenavond 2021 beloonden ze de vijf mooist versierde gevels of ramen in Aalst. Het initiatief was een groot succes, want er kwamen maar liefst 50 inzendingen binnen! Michel Van Brempt, voorzitter van het KBA, was dan ook erg tevreden.

Enrico Le Clair, het oudste lid van het Feestcomité, werd gevraagd om de inzendingen te beoordelen. Het was niet makkelijk om uit de vele inzendingen 5 winnaars te kiezen, maar na veel wikken en wegen kon Enrico de knoop toch doorhakken. Het KBA volgde Enrico’s keuze, waardoor Michaël Van Nieuwenbergh, Evelien Roelandt, Stephanie De Buck, café Den Heilige Gheest en Lukas Van Orshoven elk een geldprijs van 100 euro zullen ontvangen.

 

De prijzen zullen overhandigd worden tijdens de prijsuitreiking in december, waar dan ook De Pampelotten, Beschomt en De Kalisjekloesjers hun prijs van vorig jaar zullen ontvangen.

Oilsjterse Carnavalshow was geslaagd

De samenwerking tussen DRA en Oilsjt Mjoezik, met ondersteuning van stad Aalst, gaf ons vandaag een Oilsjterse Carnavalshow.
Vele prijzen, enkele optredens en vele interviews resulteerden in een mooie show die carnaval dit jaar op een alternatieve manier bij de mensen thuis bracht.

Herbekijk de carnavalshow hier nog eens:

 

Oilsjterse Carnavalshow geeft gratis Smoutebollen weg tijdens de Carnavalsdagen!

Er is een gratis pak smoutebollen te winnen tijdens de 3 dagen van het vastenavondfeest in Aalst.

Als u kijkt tijdens naar de Liveshow op 14 februari vanaf 12 uur oilsjt.be - oilsjtmjoezik.be en luistert via 105.1 FM kan u via onze online en radio "Quiz" een lekker pak echte Oilsjterse gefabriceerde Smoutebollen winnen van 't Frituurke ( Kerkstraat 4 - 9300 Aalst). U hoeft enkel aandachtig te kijken en te luisteren naar de uitzendingen.

Gratis Smoutebollen kan u enkel bekomen door middel van de tijdens de quiz gewonnen actiecode. Deze kan ingevuld worden op het bestelformulier. Via uw e-mail wordt u op de hoogte gebracht. Actiecode enkel geldig op 14-15-16 februari 2021 en 1 actiecode per deelnemer.

Wenst u zeker te zijn van uw portie smoutebollen? Dan kan u deze binnen Aalst gratis laten leveren, of nog beter, zelf afhalen. Bestel op voorhand uw Smoutebollen voor deze op carnavalszondag op te eten en krijg een fikse korting, via deze website:

 

De Groeite Prois KBA – De Schoeinsjte Fasade!

Ook dit jaar organiseren de makers van de aftelkalender naar Vastenavond hun ‘Groeite Prois KBA’. In tegenstelling tot vorige jaren worden er deze keer geen carnavalsgroepen beoordeeld, maar gevels en straatramen.
Toen het KBA in december hun nieuwe aftelkalender lanceerde, had men geen te hoge verwachtingen. Uit de kosten raken was het hoofddoel, want niemand kon voorspellen of een aftelkalender zonder carnavalsfeest welzou aanslaan. Ondertussen maakte het KBA de balans op en de verkoopcijfers lijken beter mee te vallen dan gedacht. Hierdoor zal er in 2021 toch een ‘Groeite Prois KBA’ georganiseerd worden.
Omdat er door de annulering van de carnavalsfeesten geen groepen te beoordelen zijn, moet het KBA het noodgedwongen over een andere boeg gooien. De voorbije dagen versierden enkele handelszaken en Aalstenaars hun gevels op eigen initiatief en dat bracht het KBA op ideeën. Ze zullen 500 euro verdelen aan de eigenaars van de meest carnavalesk versierde gevels of straatramen. Op deze manier wil men meer Aalstenaars aanmoedigen om carnaval zichtbaar te maken in het straatbeeld.
De inzendingen zullen worden beoordeeld door de KBA-jury en gastjurylid Enrico Le Clair. Het KBA wou het ietwat vergeten Feestcomité betrekken bij hun wedstrijd en kwam uit bij Feestcomité-lid Enrico, die dit jaar 40 jaar Europaprins is. De jury zal uit alle inzendingen 5 laureaten selecteren, die elk 100 euro zullen ontvangen.
Deelnemers aan de wedstrijd kunnen een foto van hun versierde gevel, etalage of straatraam doorsturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Deelnemen kan tot 14 februari. Zoals elk jaar zullen de winnaars van ‘de Groeite Prois KBA’ op carnavalsmaandag bekend gemaakt worden.

Page 1 of 43

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Irish Pub St James Gate
  • Garage Troch Mitsubishi
  • image
  • Bart Gees Carnavalshop
  • Van Den Nest Hout- en Bouwcenter
  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Gabriels Brandstoffen
  • Delforge
  • Liebaut Feestartikelen

Ook Relevant

Prinsj 2020: Yvan