KBA deelt prijzen uit!

AALST - Het Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender beloonde vrijdagavond (10 december 2021) de winnaars van ‘De Groeite Prois KBA’ 2020 en 2021 in hun lokaal café De Belskes. De prijsuitreiking was er één zonder veel toeters en bellen, maar was daarom niet minder geslaagd.

Het KBA reikt elk jaar ‘De Groeite Prois KBA’ uit aan de drie beste carnavalsgroepen uit de stoet. Daarbij kiest de jury steeds de beste officiële groep, de beste losse groep en de groep met het beste politiek incorrecte thema. In 2020 waren Beschomt (Het Oilsjters Zangpalois), De Pampelotten (Keninklekke Bastordkoekskes) en De Kalisjekloesjers (De Klaugmieren) de laureaten, maar door de coronamaatregelen moest de voorziene prijsuitreiking toen worden uitgesteld. Meer dan 20 maanden na de bekendmaking van de winnaars, ontvingen ze nu hun geldprijs van 500 euro en een fotokader.

Ook de winnaars van ‘De Groeite Prois KBA’ 2021 kregen vrijdag hun prijs van KBA-voorzitter Michel Van Brempt. Door het ontbreken van een stoet, besliste het KBA om in 2021 de mooist versierde gevels en ramen te belonen. Jurylid Enrico Le Clair koos daarbij café Den Heiligen Gheest, Evelien Roelandt, Lukas Van Orshoven, Michael Van Nieuwenberg en Stephanie De Buck als overwinnaars. Het KBA voegde daar met Peter Van de Maele nog een zesde winnaar aan toe. Elk kregen ze 100 euro en een fotokadertje.

Het KBA had een volledig scenario klaar voor hun prijsuitreiking, met verschillende optredens en gasten, maar door de nieuwe coronamaatregelen moesten de plannen gewijzigd worden. Het werd een bescheiden prijsuitreiking, waarbij enkel de winnaars aanwezig waren, geheel conform de geldende maatregelen. Desondanks werd het toch een gezellige en geslaagde avond. 

Na de prijsuitreiking kondigde het KBA aan dat ze hun wedstrijd voor de meest carnavalesk versierde gevels en ramen sowieso zullen blijven organiseren, naast de prijzen die ze jaarlijks uitdelen aan de 3 beste groepen in de stoet. 

Reportage Carnaval in beeld 2020-2021

Reportage Carnaval in beeld 2020-2021
Interview met Alex De Kegel en Paul Van Impe.


Het boek is verkrijgbaar bij:

Halle 13,
De Kat (de vroegere bowling), Vredeplein,
Carnavalsartikelen Liebaut, Koolstraat
Kapsalon Werner Kinoo, Koolstraat
AD Delhaize Gentsesteenweg
via de website www.graphicconsult.be


Mis deze speciale uitgave niet, beperkte oplage !

De popverbranding Oilsjt Carnaval 2021

POEPVERBRANDINK!

🔥 Kom naar de virtuele grote markt op www.Oilsjtcarnaval.online🔥
Op carnavalsdinsdag van 20u tot 22u kan je op Oilsjt Mjoezik de enige echte popverbranding van 2021 volgen van AKV De Zwisjelmoizen!
Organiseer ook jij een mini-popverbranding in je tuin, post dan je filmpje bij de 'opmerkingen' en dan streamen we het in de live-uitzending 🔥 

De Groeite Prois KBA – De Schoeinsjte Fasade - De winnaars

Ook dit jaar organiseerden de makers van de aftelkalender naar Vastenavond hun ‘Groeite Prois KBA’. In tegenstelling tot vorige jaren werden er deze keer geen carnavalsgroepen beoordeeld, maar gevels en straatramen.
Toen het KBA in december hun nieuwe aftelkalender lanceerde, had men geen te hoge verwachtingen. Uit de kosten raken was het hoofddoel, want niemand kon voorspellen of een aftelkalender zonder carnavalsfeest wel zou aanslaan. Ondertussen maakte het KBA de balans op en de verkoopcijfers lijken beter mee te vallen dan gedacht. Hierdoor werd in 2021 toch een ‘Groeite Prois KBA’ georganiseerd.

Omdat er door de annulering van de carnavalsfeesten geen groepen te beoordelen zijn, moet het KBA het noodgedwongen over een andere boeg gooien. De voorbije dagen versierden enkele handelszaken en Aalstenaars hun gevels op eigen initiatief en dat bracht het KBA op ideeën. Door 500 euro aan prijzengeld weg te geven wilden ze op deze manier meer Aalstenaars aanmoedigen om carnaval zichtbaar te maken in het straatbeeld.

Het KBA maakte maandagmiddag de winnaars van hun gevelwedstrijd bekend. Met de opbrengst van de aftelkalender naar Vastenavond 2021 beloonden ze de vijf mooist versierde gevels of ramen in Aalst. Het initiatief was een groot succes, want er kwamen maar liefst 50 inzendingen binnen! Michel Van Brempt, voorzitter van het KBA, was dan ook erg tevreden.

Enrico Le Clair, het oudste lid van het Feestcomité, werd gevraagd om de inzendingen te beoordelen. Het was niet makkelijk om uit de vele inzendingen 5 winnaars te kiezen, maar na veel wikken en wegen kon Enrico de knoop toch doorhakken. Het KBA volgde Enrico’s keuze, waardoor Michaël Van Nieuwenbergh, Evelien Roelandt, Stephanie De Buck, café Den Heilige Gheest en Lukas Van Orshoven elk een geldprijs van 100 euro zullen ontvangen.

 

De prijzen zullen overhandigd worden tijdens de prijsuitreiking in december, waar dan ook De Pampelotten, Beschomt en De Kalisjekloesjers hun prijs van vorig jaar zullen ontvangen.

Oilsjterse Carnavalshow was geslaagd

De samenwerking tussen DRA en Oilsjt Mjoezik, met ondersteuning van stad Aalst, gaf ons vandaag een Oilsjterse Carnavalshow.
Vele prijzen, enkele optredens en vele interviews resulteerden in een mooie show die carnaval dit jaar op een alternatieve manier bij de mensen thuis bracht.

Herbekijk de carnavalshow hier nog eens:

 

Oilsjterse Carnavalshow geeft gratis Smoutebollen weg tijdens de Carnavalsdagen!

Er is een gratis pak smoutebollen te winnen tijdens de 3 dagen van het vastenavondfeest in Aalst.

Als u kijkt tijdens naar de Liveshow op 14 februari vanaf 12 uur oilsjt.be - oilsjtmjoezik.be en luistert via 105.1 FM kan u via onze online en radio "Quiz" een lekker pak echte Oilsjterse gefabriceerde Smoutebollen winnen van 't Frituurke ( Kerkstraat 4 - 9300 Aalst). U hoeft enkel aandachtig te kijken en te luisteren naar de uitzendingen.

Gratis Smoutebollen kan u enkel bekomen door middel van de tijdens de quiz gewonnen actiecode. Deze kan ingevuld worden op het bestelformulier. Via uw e-mail wordt u op de hoogte gebracht. Actiecode enkel geldig op 14-15-16 februari 2021 en 1 actiecode per deelnemer.

Wenst u zeker te zijn van uw portie smoutebollen? Dan kan u deze binnen Aalst gratis laten leveren, of nog beter, zelf afhalen. Bestel op voorhand uw Smoutebollen voor deze op carnavalszondag op te eten en krijg een fikse korting, via deze website:

 

De Groeite Prois KBA – De Schoeinsjte Fasade!

Ook dit jaar organiseren de makers van de aftelkalender naar Vastenavond hun ‘Groeite Prois KBA’. In tegenstelling tot vorige jaren worden er deze keer geen carnavalsgroepen beoordeeld, maar gevels en straatramen.
Toen het KBA in december hun nieuwe aftelkalender lanceerde, had men geen te hoge verwachtingen. Uit de kosten raken was het hoofddoel, want niemand kon voorspellen of een aftelkalender zonder carnavalsfeest welzou aanslaan. Ondertussen maakte het KBA de balans op en de verkoopcijfers lijken beter mee te vallen dan gedacht. Hierdoor zal er in 2021 toch een ‘Groeite Prois KBA’ georganiseerd worden.
Omdat er door de annulering van de carnavalsfeesten geen groepen te beoordelen zijn, moet het KBA het noodgedwongen over een andere boeg gooien. De voorbije dagen versierden enkele handelszaken en Aalstenaars hun gevels op eigen initiatief en dat bracht het KBA op ideeën. Ze zullen 500 euro verdelen aan de eigenaars van de meest carnavalesk versierde gevels of straatramen. Op deze manier wil men meer Aalstenaars aanmoedigen om carnaval zichtbaar te maken in het straatbeeld.
De inzendingen zullen worden beoordeeld door de KBA-jury en gastjurylid Enrico Le Clair. Het KBA wou het ietwat vergeten Feestcomité betrekken bij hun wedstrijd en kwam uit bij Feestcomité-lid Enrico, die dit jaar 40 jaar Europaprins is. De jury zal uit alle inzendingen 5 laureaten selecteren, die elk 100 euro zullen ontvangen.
Deelnemers aan de wedstrijd kunnen een foto van hun versierde gevel, etalage of straatraam doorsturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Deelnemen kan tot 14 februari. Zoals elk jaar zullen de winnaars van ‘de Groeite Prois KBA’ op carnavalsmaandag bekend gemaakt worden.

Villa Murier pakt uit met de reus Dozje

De positivo's van villa Murier blijven op hun elan doorgaan.
Vandaag stelden ze hun nieuwe aanwist, de reus Dozje voor.
Handige harry Ricardo Pieters zorgde voor de reus en Thierry en Wim namen de eindafwerking voor hun rekening.
Nu Carnaval en Valentijn samen vallen is het gezelligheid troef in hun voortuin.
Hartjes en carnavalsobjecten fleuren de buurt op.
En daar is het hen net om te doen.
De verzuring in onze maatschappij een halt toeroepen en zorgen voor een positieve sfeer in hun straat.
Of reus Dozje volgend jaar in de stoet zal meegaan is nog een vraagteken, maar alles is bespreekbaar.
Je kan alles nog gaan bewonderen tot een week na Carnaval.

Oilsjterse Carnavalshow 2021 - het vaccin tegen de wanhoop en verzuring!

Het beste vaccin tegen wanhoop en verzuring is de "Oilsjterse Carnavalshow 2021"!

DRAtv en Oilsjt Mjoezik slaan de handen in elkaar! Deze beide bekende Aalsterse media kanalen zullen op carnavalzondag vanaf 12 uur prominente gasten aan het woord laten. Via een livestream en radio uitzending op 105.1 FM, bijten zij de spits af met een interactieve show. Moderators zullen bekende carnavalisten prangende vragen stellen.

Er zijn ook prijzen en carnavalsliederen te geef in deze uitzonderlijke vastelauved editie. Kijkers kunnen interactief communiceren met een vast panel.

Door de gekende pandemie kan het Aalsterse vastenavondfeest in het centrum niet doorgaan. Als u het toch voelt kriebelen kan u afstemmen op de "Oilsjterse Carnavalshow 2021"
U kan daarvoor terecht op de websites: oilsjtmjoezik.be of kortweg oilsjt.be.

Deze uitzending geniet de goedkeuring van De Stad Aalst maar is onderhevig aan strenge voorwaarden die de veiligheidscel en betrokken diensten heeft opgelegd aangaande Covid 19. Alle activiteiten moeten gemotiveerd en tijdig aangevraagd worden. DRAtv en Oilsjt Mjoezik willen niet de schijn creëren dat hun uitzending een vrijgeleide is om lucratief evenementen te organiseren. Er is immers nog altijd een verbod van samenscholing en verkleedpartijen van kracht in het stadscentrum van Aalst.

Laat ons er een mooie virtuele belevenis van maken.
Tot zondag 14 februari vanaf 12.00 u !

Onze Sponsors

  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Oeirhois
  • Vincent Delforge

Ook Relevant