Voorstelling Carnaval Emaille Bord Prinsengarde

De volgende 4 jaren volgt er elk jaar nog een nieuw ontwerp.  (beperkte oplage van 30 exemplaren per jaar)
In een van de komende jaren komt er ook een exemplaar met Keizer Kamiel Sergant.
Er komt ook zeker nog een nominette van dit ontwerp. Stad Aalst overzeegt om er een affiche van te maken
Kunstenaar van dienst Bram De Baere en de Prinsengarde mogen zich fier op de borst kloppen voor dit prachtig initiatief!

Interview met Frank Van Rymenant

Interview met Bram De Baere

Carnaval in beeld 2020/2021

Beste carnavalisten en symphatisanten,

in navolging van onze eerste uitgave ‘Carnaval in beeld 2019’ was het plan om ook dit jaar alle beelden uit onze stoet te bundelen in een nieuwe mooie editie. We waren volop in voorbereiding om onze productie op te starten, toen corona van achter de hoek kwam gluren... Aangezien wij beroep doen op sponsors om de kostprijs van het boek laag te houden, en we deze mensen nu niet op kosten willen jagen, hebben we dan ook besloten om de verschijning van de 2de editie uit te stellen. We zullen er dan een editie 2020/2021 van maken, waar we dan ook de (eventuele) initiatieven die er in 2021 genomen worden voor carnaval, een apart hoofdstuk zullen in geven. Dus geen paniek, het overzicht van onze stoet van 2020 komt er nog aan, maar met wat vertraging. Tot binnenkort. Met carnavaleske groeten, Alex De Kegel en Paul Van Impe

Aalst Carnaval in kleur editie 2020 DAK

Reportage Wedstrijd Aalst Carnaval in kleur editie 2020
Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval. bekijk alle fotos via het youtube kanaal van DAK 

Bij Yvan in zijn kot deel 3

in ons derde en laatste deel van onze mini reeks verwijst Yvan naar de Aalsterse spot en hoopt hij samen met alle carnavalisten dat ook in 2021 Carnaval zal kunnen gevierd worden in onze stad.

'De persiflage van Dennis De Wolf gebaseerd op de affiche van Werner is een typisch voorbeeld van Oilsjterse spot. Ook Werner vond het een grappige actie. Ikzelf wist helemaal van niets!

Het jammere nu is dat we niet in de toekomst kunnen kijken. Als alles gunstig blijft evolueren, en ik krijg de mogelijkheid om uit mijn kot te komen, dan wil ik graag nog extraatjes doen voor de carnavalisten.

Mijn afscheidsbal, als het er komt, zal voor einde 2021 of begin 2022 zijn.
Ik wens dat iedereen gezond mag blijven en dat de beslissingen die de Stad genomen heeft, in onderling overleg met mensen uit het carnavalsmilieu, de juiste zullen blijken. Laat ons hopen dat Carnaval 2021 mag doorgaan in een zo ruim mogelijke vorm.
Bedankt DRA TV voor dit interview.

Bij Yvan in zijn kot deel 2

In deel 2 van onze mini reeks 'Bij Yvan In zijn kot' geeft onze prins duiding over de eetfestijnen, voorstellen naar volgend jaar en zijn mogelijks nieuwe carnavalshit.

'Ik ben niet de eerste prins die 2 x na elkaar prins is van Aalst. Die eer valt te beurt aan Karel De Naeyer zaliger, die zowel in 1961 als in 1962 verkozen werd.
Bij mij is het een verlenging van de prinsentitel, wegens het geleden verlies van mijn prinsenjaar.

Ik zou graag voor de carnavalisten een nieuwe single uitbrengen. Het idee moet nog een beetje rijpen.

De kans dat er dit jaar eetfestijnen zullen mogen georganiseerd worden is zeer miniem.
De voorstellen om volgend jaar Carnaval toch te kunnen laten doorgaan, werden door de burgemeester en de andere leden van de speciale vergadering, dankbaar en aandachtig bekeken.
Christoph D'haeze maakt zich sterk dat hij alles zal doen om ons volksfeest veilig te kunnen laten plaatshebben.
Als het virus dan nog steeds woekert, zal er helaas geen Carnaval 2021 zijn.

Bij Yvan in zijn kot deel 1

In onze nieuwe driedelige reeks ' Bij Yvan in zijn kot' geeft onze prins Carnaval een duidelijke uitleg over de zware impact van Corona op Carnaval.
'Het was aangrijpend om te zien dat Corona zo plots voor de deur stond. We hebben hier in Aalst zeer veel geluk gehad, dat we nog Carnaval hebben kunnen vieren. Volgens mij was dit het laatste grote massa event van dit jaar. Ik vind het zeer jammer dat ik als prins nog niet kon langs gaan bij alle mensen en groepen die me tijdens mijn campagne gesteund hebben.

Tijdens 2 vergaderingen die onlangs plaats hadden, werden er knopen doorgehakt over de toekomst van onze Carnaval. Het was voor mij zeer belangrijk om rekening te houden met het standpunt van kandidaat prins Carnaval Yordi. Het is pas nadat Yordi bekend had gemaakt dat hij zijn kandidatuur met een jaartje ging uitstellen, dat ik aanvaard heb om er nog 1 extra jaar als prins bij te doen.'

Page 1 of 7

Onze Sponsors

  • Oeirhois
  • Vincent Delforge
  • Nieulandt Metaalrecyclage

Ook Relevant