Nacht van de Mert 2015

Voor deze speciale uitgave (10de editie) werd een overeenkomst gesloten tussen volgende carnavalsgroepen uit verschillende categorieën : tenon ('t es na of noeit) - krejeis - beschomt - de steinzoel'n - zwisj - loizemaanen. 

Ondanks de minder goede weersomstandigheden kwamen er een ruim aantal bezoekers afzakken om dit jaarlijks gebeuren mee te beleven. De opbrengst is zoals altijd om de onkosten van de wagens te vergoeden: de staanplaatsen en brandstof verbruik van hun pompierwagens na de stoet.

Als eerste mocht Tim Den Haese (alias Potrel) de spits afbijten als kandidaat van d'n Orend. Deze 'droeve apostel' is volop bezig om een nieuw concept uit te voeren met de Loizemanen en Possensje. In de zaal van Sint-Annakring Roklijf zal op zaterdag17 oktober '15 zijn eetfestijn plaatsvinden. Vervolgens op zaterdag 14 november aan de zijde van rechteroever in de zaal H.Hartkring Dr. de Moorstraat . In zee gaan met broer Jeffrey als hoofdsponsor voelt al familiair aan en de 'paarse' campagne kan losbarsten. In eigen handen is ook de decorbouw en wagenontwerp.

Een bezoeker tussen het feestende jonge volkje is gewoonte getrouw kandidaat Jens uit Zottegem. Een partybus voor de verkiezing zal ingezet worden vanuit Aalst om de verkiezing van Prins carnaval Zottegem op vrijdag 27 november intens en live mee te maken in gezelschap van zijn groep 'the Snoepy's'.

Eveneens de kandidate uit Lee 'Miss Bette'  genoot en pronkte met haar entourage van de gezellige sfeer. Ook Jacko als kandidoat in Lee liep tussen de druppels door met zijn gevolg. Een frisse verschijning met Liesbet Roelandt welke op de raadszitting op zaterdag 6 februari als kersverse cantinière van d'Oude Garde zal aangesteld worden, beleefde een onvergetelijke tijd met haar klieksken.  

De 2 ex-prinsen van d'n Orend ontpopten zich als 'echte' kandidaten voor hun geliefde stad. Dennis De Wolf en Christophe Corthals (Cali) gaven beiden het beste van zichzelf met hun eigen repertoire nummers en maakten en evenwaardige voorstelling van. 

De huidige prins Joe kon zelfs de polonaise op gang krijgen en de laatste in deze serie was de presentatie van de jongste telg 'Jel vèr '16' Orendkandidaat.  In de zaal van de Horizon zal op 24-25 oktober zijn eetfestijn doorgaan en de zaal van 'Halle 13' is tevens ook al gereserveerd op 28 november voor zijn campagnebal. Zowel DMB als Chris Christien (broer van Jel) zijn ook de hoofdsponsors. Voor sommigen is dit al de aanleiding voor het nieuwe seizoen maar officieel is dit op 20 september met de overhandiging van de linten op de carnavalsbeurs ....voor de echte carnavalisten!!

foto's: Carnavalaalstkoentje