Verslag verkiezing Orendprinsj 2015

Prinsenverkiezing voor den Orendprinsj van 2015 was dit jaar een strijd tussen drie kanidaten.
Twee vrouwen en één man gaven het beste van zichzelf op het podium, bekeken door een grote jury (oa Christophe Troch & Nicole Rignoir) en geplaagd door een slecht werkend toneeldoek, waar de organisatie tervergeefs een oplossing voor zocht.

Kandidaat Evy mocht als eerste aantreden met haar kerkelijke playbackshow, vergezeld van een verzorgd decor en verschillende attributen beelde zij haar liefde voor den Orend uit, gaf ze een preek, speelde burgemeester en deed een verwijzing naar haar vader die ook Orendprinsj was in 1983. Nadien mocht kandidaat Charloes verschijnen, met een iets eenvoudiger decor maar evenveel attributen gaf zij in ware YOLO-stijl aan dat er op den Orend ook (zang)talent aanwezig is en drukte haar wens uit om te winnen met een verwijzing naar de eerste vrouwelijke Orendprinsj Vero. Als laatste playbacker zagen we kandidaat Svenneke, reeds Orendprinsj geweest in 2010, met een nabootsing van tien om te zien en tegen de sterren op. Hij bracht ons veel liedjes na elkaar met een mooie impersonatie van Regi en andere sterren (op de podiumvloer?) in een karig decor.

Tijdens het wachten op het volgende deel kregen we nog een optreden van Prinsj Joeri en afscheidnemend Orendprinsj Nick. Gevolgd door een jubilee optreden van Veronique Dierick (Orend 2005) en Ivo De Troyer (Orend 1995).

Deel twee van de shows, het onderdeel live-optreden, leefde Evy zich in in een gazetten- & loeteroiwinkel, het publiek kreeg papieren hoedjes aangemeten en deed lustig mee met plastieke klapperhandjes en de drie live gebrachte liedjes in een verwisselend roddelblaadjesdecor. Charloes maakte het zich gemakkelijk in een moenepoele decor, mooie kledij en bijpassende monopole hoeden voor het met luchthorens uitgeruste publiek. In drie live liedjes en enkele sketchen verwees zij naar de steeds duurder wordende inschrijving voor mee te kunnen doen als kandidaat Orendprinsj. Svenneke zijn decor was een schitterende verwijzing naar het archief van de stiejnaat en de bijna oprichting van het OPK (Orendse Prinsjen Klik) naar aanleiding van 35 joor Orendcarnaval.

Als extra kunnen jullie binnenkort mooi videomateriaal verwachten op deze site.
Later meer...

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Vincent Delforge
  • Oeirhois
  • Nieulandt Metaalrecyclage

Prinsj 2024: Vincent