Inhuldiging nieuwe cantinière 2016


Een jaarlijkse traditie dat er na de raadzitting de aanstelling van de nieuwe cantinière plaats heeft op de 1ste verdieping van de werf. De officiële plechtigheid zal de afsluiter worden van een grootse tocht door de Keizerlycke Stede. Reeds rond het middaguur verzamelden al de leden met hun muzikanten aan de andere kant van de stad. Feestzaal 't Capucientje werd ingepalmd met het voltallige korps van d'Aa Garde. Ditmaal viel de eer aan gedreven, zeer gemotiveerde stagiaire Liesbeth Roelandt (Liesje).
Als geslaagde en zeer populaire fiest meisken is zij van alle fronten op de hoogte. Als gewezen lid van de Tettemoisjen - De Matotten & Lekken en Plekken heeft zij al een groot deel van haar palmares doorstaan. Een sierlijke blauwe cape en een bijhorend jenevertonneken worden in de kortste keren haar nieuwste attributen. De overhandiging kreeg zij uit handen van prins "16 Dennis. Hun locatie van hun vereniging (d' Aa Garde) is reeds geruime tijd gesitueerd op het Vredesplein. Rudy en Elsie maken van hun zaak 'the New Bowling The Cat' een gezellige thuis voor sympathisanten en leden van dit korps.. Een extra verzamelobject werd ontworpen door toedoen van volgende medewerkers : Studio van ex-prins Tony Swings - tekstschrijfster Charlotte Roelandt en kersverse prins Dennis De Wolf tekenaar van logo op CD en lintjes.

Voor opvolging staat Christiane Van Gijseghem paraat om de fakkel van stagiaire in goede banen te leiden. Door afwezigheid van 2 genomineerde leden nl. Marie-Ghislaine Barnez (40j lid) en Erna Van de Keer (25j lid) bleven er nog 3 over voor de erehuldigingen. Een glazen trofee werd overhandigd aan Katie d'Hondt (20j lid) en Jasmien Cleemput (10j lid) welke eveneens ook presentatrice was voor de gelegenheid. Als laatste nog Stephanie Ledegen voor 5 j trouw aan de groep. Met Liesje staat er een waardevolle cantinière aan het roer vèr 2016 welke alle zeilen in goede windrichting zal plaatsen....Een actief joar met op di de opening van de Voil Jeanettenstoet en verdeling van lintjes....her en der verspreid in onze carnavalsstad !

 

foto's: Di-Ma fotografie

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Oeirhois
  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Vincent Delforge

Ook Relevant

Prinsj 2024: Vincent