KBA deelt prijzen uit!

AALST - Het Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender beloonde vrijdagavond (10 december 2021) de winnaars van ‘De Groeite Prois KBA’ 2020 en 2021 in hun lokaal café De Belskes. De prijsuitreiking was er één zonder veel toeters en bellen, maar was daarom niet minder geslaagd.

Het KBA reikt elk jaar ‘De Groeite Prois KBA’ uit aan de drie beste carnavalsgroepen uit de stoet. Daarbij kiest de jury steeds de beste officiële groep, de beste losse groep en de groep met het beste politiek incorrecte thema. In 2020 waren Beschomt (Het Oilsjters Zangpalois), De Pampelotten (Keninklekke Bastordkoekskes) en De Kalisjekloesjers (De Klaugmieren) de laureaten, maar door de coronamaatregelen moest de voorziene prijsuitreiking toen worden uitgesteld. Meer dan 20 maanden na de bekendmaking van de winnaars, ontvingen ze nu hun geldprijs van 500 euro en een fotokader.

Ook de winnaars van ‘De Groeite Prois KBA’ 2021 kregen vrijdag hun prijs van KBA-voorzitter Michel Van Brempt. Door het ontbreken van een stoet, besliste het KBA om in 2021 de mooist versierde gevels en ramen te belonen. Jurylid Enrico Le Clair koos daarbij café Den Heiligen Gheest, Evelien Roelandt, Lukas Van Orshoven, Michael Van Nieuwenberg en Stephanie De Buck als overwinnaars. Het KBA voegde daar met Peter Van de Maele nog een zesde winnaar aan toe. Elk kregen ze 100 euro en een fotokadertje.

Het KBA had een volledig scenario klaar voor hun prijsuitreiking, met verschillende optredens en gasten, maar door de nieuwe coronamaatregelen moesten de plannen gewijzigd worden. Het werd een bescheiden prijsuitreiking, waarbij enkel de winnaars aanwezig waren, geheel conform de geldende maatregelen. Desondanks werd het toch een gezellige en geslaagde avond. 

Na de prijsuitreiking kondigde het KBA aan dat ze hun wedstrijd voor de meest carnavalesk versierde gevels en ramen sowieso zullen blijven organiseren, naast de prijzen die ze jaarlijks uitdelen aan de 3 beste groepen in de stoet. 

Onze Sponsors

  • Oeirhois
  • Vincent Delforge
  • Nieulandt Metaalrecyclage

Ook Relevant