Carnavalsraadzitting

In de loge zaten de gelegenheids kommentatoren gesetteld welke satirische en actuele onderwerpen vooral met veel humor en wijsheid in het daglicht stelden. Deze beide 'roddeltantes' volgden met argus ogen wat er zoal reilt en zeilt in deze stad. Ook de openbloeiing van schepen van feestelijkheden, cultuur en sport Ilse Uyttersprot. Zij is zeker en vast fysiek beter tegenover haar vroegere zware stiel, onder druk staan van het belastende berremiesterschap. Als gewezen voorzitster van het Feestcomité voerde Nicole Ringoir het woord voor de inleiding van deze ludieke avond. Als verrassing bovenop mocht zij de aanwezigheid van Keizer Kamiel mede delen. Hiervoor een overweldigend applaus vanzelfsprekend voor onze icoon van het Oilsjterse carnavalsleven.Het thema 'rare vogels' kreeg uiteraard veel belangstelling door een opvallende korps van gevleugelde-gepluimde en gezetelde politiekers in de vogelière op het podium. De voorzitter van het feestcomité de floeren - Christof Troch verwelkomde alle toeschouwers en nam het roer in handen voor de avond aan elkaar te praten. Vooreerst kreeg onze burgervader Christof d'Haese een 'kogelvrije' slabbertje rond zijn hals al aangemeten door de 2 wijzen van dienst : Jacquy De Pauw en Jan Lowies Oilsjt kenners. Dit in het kader om een veiligheidsgevoel te verzekeren. Volgens hen zijn er al vroeger stoelen verdwenen op de set en vanaf heden is er een waarborg noodzakelijk van juistgeteld 25 euro in voege..?
Tussendoor de programmatie een nogal aangeschoten postbode (vertolkt door Piet Lowies) met zijn mini-veloken om vele afrekeningen bij de burgemeester te laten ondertekenen. De voorstelling van het spiksplinter nieuwe uitgekozen uniform van het feestkomiteit kreeg wat aandacht. Hier is veel water door de zee gegaan en er werden 4 mannequins getoond..Met veel pantomine en veel tegenkantingen is er gekozen voor een eigentijds zwart maatpak met bovenaan de schouders een korte sjerp met onze 3-kleur. Een symbolische overhandiging van Jacquy aan Christof den berremiester een Roemeense huissleutel (koevoet) dat alle gesloten deuren meteen kan openen.! Liekes van Prins Joeri weergalmen in de zaal. Een vergelijk door de 2 dames hoe het vroeger was met zelfgebreide collants en gedragen kledij en ook insinuaties aangaande de investeringen die Joeri zou gedaan hebben. Hopelijk heeft hij zichzelf niet in de penarie met schulden gezet. Een metamorfose voor een tengere schepen en volksvertegenwoordiger Sarah Smeyers. Wat opvallende attributen zoals weelderige zwarte krulpruik, gele grote brilmontuur, vlinderdas, dikmakerspak met zwarte jas, hippe gummilaarjes maken van haar een gewaardeerde politica. Een scene uit de kindercrèches van oeigappel kon niet ontbreken met als gastvedette Filip Van de Winckel.. Een afkick pensjonoat in al zijn facetten.
Er volgen waardevolle gevonden stukken zoals een peirekop van d'universiteit van Meilebeek. Een in dubbel gebruikte vorm van vaas van Donsj als porselein van Boardegem kan nog nuttig zijn voor schepen Karim Van Overmeire. Het allereerste werk van kunstenaar André Van Schuylenbergh door Caroline Verdoodt ontdekt. Een oud-roze talloir voor Mia De Brouwer en een practisch wapen voor Ann Van den Steen als resterend Oud Aelst Antiek. Vervolgens gans de bende kleurrijke politiekers laten hun dans capaciteiten bewonderen door de vogelkesdans plechtig uit te voeren. Vele neerdalende pluimen vallen over hun langs en vormde een feestelijke zicht. Opnieuw Filip Van de Winckel met zijn suggeties voor pop-up restaurant. Vele soorten ongedierte zoals gefrituurde eendagsvliegen, hoogvliegende bladluizen, gedroogde sprinkhanen passeerden de revue. Kogelvrije papillot en crème brulée op vlaamse- en grootmoederswijze. Alles wat actualiteit kwam aan bod en de camouflage scène met Jan en Jacquy over dat vernepelingske als Iwein (de Koninck) in zicht met blauw geschelpte Caroline, zwart-gele ordinaire vogelmus als Mia en Vlaamse gaai Karim, torenvalk Ilse Uyttersprot werden niet gespaard van ironie. Nog 4 joar en het is gedoan met foefelen-broebelen en desteren in't stadhois dan vliegen ze d'er oit. Het werd voor vele aanwezigen een gezellige komische avond van hoogstaand niveau met veel bewondering van het publiek..voor alle deelnemers. Klasse en onvergetelijk plezant!

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Frituur Milo
  • Snoepman
  • Gabriels Brandstoffen
  • Liebaut Feestartikelen
  • Las Fiestas
  • Oeirhois
  • De Montil
  • Mr Wood
  • Bart Gees Carnavalshop
  • Nieulandt Metaalrecyclage

Prinsj 2023: Yordi